A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ з питань освіти, молоді і спорту Золочівської міської ради Золочівського району Львівської області

Мова калинова – диво барвінкове

Дата: 14.11.2019 11:49
Кількість переглядів: 250

12 листопада 2019 року у дитячому будинку «Рідний дім» вихователем Петелицькою В.С. з вихованцями молодшої групи проведено виховну годину "Мова калинова – диво барвінкове" та  бібліотекарем сільської бібліотеки Вірою Александрович створено тематичну книжкову виставку-поличку під назвою "Звучи, рідна мово" до Дня української писемності, який відзначається щорічно 9 листопада.

«Ми – українці. Живемо у вільній незалежній державі – Україні. Розмовляємо рідною державною мовою. А мова в нас красива і багата, мелодійна і щира, як і душа нашого народу», – такими словами розпочала виховний захід Валентина Степанівна. Також діти дізналися, що Земля українська стародавня, така ж давня, і наша мова. Учені довели, що вік нашої мови – 7 тисяч років. З покоління в покоління, в часи розквіту та падіння передавали нам предки цей скарб. Народ плекав рідну мову у піснях, легендах, переказах і передавав від роду до роду, щоб не загинула. Бібліотекар розповіла легенди, складені українським народом. Серба Ірина, Ференс Ліля, Мединський Василько  зачитали вірші про мову. Виховна година супроводжувалася вікторинами, іграми, конкурсом "Склади слово".

Для нас рідна мова – це не тільки дорога спадщина, яка об'єднує в собі народну мудрість, вироблену десятками й сотнями поколінь. Це наша гордість, бо все, що створено нею, увійшло в скарбницю загальнолюдської культури.

 

 

 

 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень