A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ з питань освіти, молоді і спорту Золочівської міської ради Золочівського району Львівської області

Мовознавче асорті «Шануймо рідне слово»

Дата: 04.03.2019 11:48
Кількість переглядів: 97

21 лютого у всьому світі відзначається Міжнародний день рідної мови. У кожного народу є своя мова, вона для нього найрідніша і найдорожча. Кожна людина має право розмовляти і мислити рідною мовою. Скільки гарних та душевних слів вже сказано про неї. Та щороку в лютому ми знову і знову не втомлюємося прославляти її та висловлювати їй свою подяку.
З нагоди цього свята у Колтівській ЗОШ І – ІІІ ступенів  було проведено мовознавче асорті «Шануймо рідне слово».

Ведучі заходу учні 10 класу Кіндрат Анастасія, Вільк Христина, Михаліцька Зоряна розповіли про історію виникнення свята, значення та любов до рідної мови. З великим натхненням і вірою в серці прочитали «Молитву до мови» К. Мотрич учні 8 класу Волянюк Марія та Питльований Максим.

 Під час заходу діти поринули у світ рідної мови, дізналися про її тернистий шлях, багатство, різноманіття й безмежні можливості. Палко і трепетно звучали віршовані рядки з вуст  учнів 8 класу Турко Олени, Заремби Христини, Сесик Світлани та учениці 5 класу Чіпак Вероніки. Учень 7 класу Альдикевич Віктор та учениця 9 класу Альдикевич Діана виконали задушевну українську пісню «Батьківська мова».

В рамках виховного заходу був проведений шкільний конкурс на кращого знавця українського правопису. Учасники  -  представники всіх класів старшої школи. Вони – шанувальники української мови, ті, хто любить, поважає і найкраще знає рідне слово, прагне повсякчас удосконалювати свої знання.

Школярі із задоволенням відповідали на запитання, пояснювали фразеологізми,  відгадували загадки, розв’язували мовні шаради, продовжували прислів’я та крилаті вислови. Учасники проявили дотепність, спритність і, звичайно, показали свої знання рідної мови.

Переможці отримали звання «Майстер української орфографії – 2019» та подарунок. А це: учениця 6 класу Євстігнєєва Наталія, учениця 8 класу Волянюк Марія, учень 11 класу Ваврик Михайло.

Завершальним акордом свята пролунав «Гімн українській мові», який виконали учениці 9 класу Альдикевич Діана, Рибій Марія, Ковальчук Тетяна, Турко Марія, Крюкова Вікторія, Томашевська Яна. Час проминув швидко й весело. 

Шануйте й любіть рідну мову, піклуйтеся про неї, захищайте, розкривайте для себе її велич і могутню силу. Зберігайте її в усій чудовій красі для себе й наступних поколінь!

 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень