A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ з питань освіти, молоді і спорту Золочівської міської ради Золочівського району Львівської області

Шевченківські дні у Поморянській ЗОШ І—ІІІ ст.

Дата: 25.03.2019 11:45
Кількість переглядів: 99

В історії назавжди залишаються імена, які з гордістю вимовляє, пам’ятає і шанує людство. У перші березневі дні ми знову згадуємо великого сина нашого народу – Тараса Шевченка. 205 років минуло з дня народження поета, проте і нині живе під сонцем України Кобзареве слово, слово великої, непогасної любові до свого народу, своєї землі.
Розпочалося святкування виставкою-конкурсом листівок «Тобі, Кобзарю, наша щира вдячність і  шана» і  створенням символічної калини «Наш Тарас Шевченко». На зелених паперових листочках учні та учителі школи записували улюблені рядки з «Кобзаря» і прикріплювали їх до гілок дерева.

12 березня в актовому залі школи відбувся конкурс виразного читання пейзажної лірики Т. Шевченка для учнів 1—7 класів. Зворушливе читання конкурсантами віршів поета про природу, мабуть, не залишило жодного байдужого серця.

« Це тихе сяйво над моєю долею» («Жінки у драмі кохання Т. Шевченка») —такою була тема літературної   години для учнів 8 –11 класів, що відбулася  13 березня. Ведучими заходу були учитель української мови та літератури Н.А. Данилюк та завуч з виховної роботи О.М. Волинець Дуже переконливою була гра Дениса  Бельцика в ролі Т. Шевченка,  щиро звучали монологи  учениць, які виконували ролі О. Коваленко, В. Рєпніної, Г. Закревської,  А. Ускової,  К. Піунової,  М. Максимович, Л. Полусмакової .Старшоклас-ники ознайомилися  з маловідомими сторінками життя Тараса Григоровича Шевченка; на прикладах поетичних шедеврів його інтимної лірик и розглянули красу і складність людських почуттів.

Завершився тиждень Шевченкіани 15 березня загальношкільним  літературно-музичним святом «Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття!». Його провели учні 5,7,8,11 класів під керівництвом учителів Н.А. Данилюк і О.М. Волинець. Усі присутні на святі :учні, батьки, учителі—ще раз усвідомили, що минатимуть роки, спливатимуть віки, а Тарас Шевченко залишатиметься в пам’яті нащадків, бо сам Шевченко – невичерпний і нескінчений. Він росте і розвивається в часі, в історії, і нам ще йти до його осягнення. Шевченко – завжди попереду. До нього треба доростати усім життям!



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень