A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ з питань освіти, молоді і спорту Золочівської міської ради Золочівського району Львівської області

Традиційно в Україні цей день відзначається в третій четвер травня. Цьогоріч – День вишиванки припадає на 21 травня.

Дата: 20.05.2020 11:43
Кількість переглядів: 78

У культурі кожного народу є речі, які яскраво відображають його особливу національну традицію. В Україні таким символом є вишиванка – своєрідний унікальний код українського етносу з зашифрованими оберегами та знаками.

Традиційно в Україні цей день відзначається в третій четвер травня. Цьогоріч – День вишиванки припадає на 21 травня.   

  День вишиванки 2020 онлайн  

Цього року святкування буде відбуватись по-іншому. Адже у не простий час світової пандемії маємо утриматись від  масових заходів, а також дотримуватися всіх медичних рекомендацій.

Разом з тим вважають, що українцям в такий кризовий період особливо потрібні позитивні емоції, натхнення, налаштування на добрі думки. Організатори закликають одягнути вишиванки за будь-яких умов: вдома, якщо карантин триватиме, або на роботі в посткарантинний період.

День Вишиванки 2020 присвячується українській родині та родоводу.

Пандемія дала можливість зупинитися та осмислити, що насправді є дуже важливим – турбота про старше покоління та виховання освіченого, гуманного наступного.

Дуже цінно присвятити цей час вивченню власного родоводу,поділитись своєю незабутньою "мандрівкою" в інформаційних просторах.

«Формування дерева роду – не тільки захоплива справа, це – вкрай важлива складова повернення історичної пам’яті цілого народу.

Розпитайте у старших родичів про своїх пра-пра, звідки вони родом, ким були і які насправді мали прізвища. Ви відкриєте для себе багато несподіваних фактів про примусові переселення, зросійщення, участь у визвольній боротьбі, репресіях, втратах родини під час голодоморів. Разом з тим, ви відшукаєте у своїх родоводах і видатних науковців, лікарів, митців, військових – родичів, які насправді були героями свого часу».

Також День Вишиванки – День Родоводу присвячується видатним українським родинам, кілька поколінь котрих робили значний внесок у розбудову української державності, культури, науки. Таким чином прагнемо заповнити пустку в інформаційному просторі і привернути увагу українців до того, що кожен український рід є частиною кореня, з якого виростає Україна. 

Тож одягайте вишиванку на будь-який смак і колір, де б ви не були! Заповнюйте інфопростір світлинами своїх родин у вишиванках!

Вражаймо світ красою і розмаїттям українських вишиванок!

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень