A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ з питань освіти, молоді і спорту Золочівської міської ради Золочівського району Львівської області

Екскурсія у село Гавареччина

Дата: 05.06.2019 11:37
Кількість переглядів: 136

Людина — дитя свого часу. Багато людей мріють бути успішними й сучасними, іти вперед, творити нову історію, не озираючись на минуле.  Кожна людина, будучи частиною народу, не може не цікавитися його душею, його життям — історією, народними традиціями, адже, пізнаючи їх, людина глибше проникає у духовні витоки культури, навчається дбайливо ставитися до самобутності народу.
4 травня 2019 року учні  та вчителі Струтинської ЗОШ І-ІІ ст. відвідали село Гавареччину, де мали змогу познайомитися  з народними промислами, а саме -  гончарством.

Народні традиції — це культурна спадщина, до того ж у кожного народу — своя. Їх історія сягає глибини віків, поєднує в собі уявлення про світ, ставлення до релігії, ознаки побуту. І ми, нащадки великого народу, повинні берегти і примножувати це народне багатство, аби усвідомити, що є його частиною.

Побачивши етапи виготовлення глечика,  мандрівники  відправилися на Святу гору. Саме там  щира молитва допомогла всім зібратися  з думками, відчути спокій на душі.

Отже, будучи частиною народу, не можна не цікавитися його душею, його життям — народними традиціями, що є його культурною спадщиною, бо, як писав Антін Могильницький:

Кожен нарід, хоть би дикий,
Любить свій родимий край,
Любить отцівські язики,
Свою мову і звичай.

 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень