A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ з питань освіти, молоді і спорту Золочівської міської ради Золочівського району Львівської області

Діти та підлітки в онлайн

Дата: 05.03.2019 11:35
Кількість переглядів: 129

Для сучасних дітей та підлітків мережа Інтернет – це не просто віртуальна реальність, а повноцінна частина їхнього життя, де вони навчаються, спілкуються, вибудовують відносини та відчувають себе частиною спільноти. Проте саме Інтернет все частіше стає джерелом сучасної небезпеки для дітей, наслідки якої не обмежуються втратою грошей чи особистих паролів у соціальний мережах, а можуть коштувати дитині здоровя та майбутнього.

Одним з актуальних на сьогодні ризиків  є секстинг – пересилання інтимних фотографій у мережі. Це явище може травмувати дитину й ускладнюється тим, що діти часто соромляться обговорювати його з дорослими.

Про небезпеку  секстингу, шляхи його виявлення та подолання говорили у Вороняцькій ЗОШ І-ІІІ ст. Соціальний педагог Смолінська Мар'яна Володимирівна провела уроки у 7 -11 класах щодо безпечного поводження в мережі Інтернет. Учні дізналися про ризики та наслідки, які можуть спричинити поширення інтимних фото. У випадку, коли особа, яка причетна до розповсюдження інформації  порнографічного змісту, не досягла віку, за який можна притягнути її до кримінальної відповідальності,таку відповідальність несуть її батьки. Неповнолітня особа підлягає реєстрації на облік в поліції, що в подальшому може негативно вплинути на її долю. Учням вкотре нагадали, що про свої проблеми  вони можуть повідомити, зателефонувавши за номером Національної дитячої гарячої лінії- 116 111.



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень