A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ з питань освіти, молоді і спорту Золочівської міської ради Золочівського району Львівської області

Тематичний День рідної мови у Золочівському ДНЗ №4 "Малятко" 

Дата: 27.02.2019 11:30
Кількість переглядів: 109

21 лютого 2019 року всі народи Землі відзначають Міжнародний день рідної мови. За час свого існування воно вже стало традиційним, адже це один з тих днів, коли кожен має змогу відчути себе частиною свого великого народу.

Кожна доросла людина усвідомлює важливість мови у своєму житті: мова – це спілкування, мова – це ознака культури, мова – це скарб, що єднає людей однієї нації. А що означає мова для найменших українців? Адже становлення мовлення людини відбувається в ранньому дитинстві і привчати до рідної мови потрібно саме в цьому віці.

Тематичний День рідної мови у Золочівському ДНЗ №4 "Малятко" був насичений різноманітними навчальними і виховними заходами. У своїй роботі педагоги ставили за мету розкрити дітям усю красу української мови, її багатство. А це величезне надбання української народної творчості: діти слухали легенди, казки, вірші, виконували народні пісні, проводились  заняття з дошкільнятами «Хай лунає рідна мова». Дуже цікавим,  багатим на прислів’я, приказки, колискові, легенди про мову, було заняття проведено у середній групі №1,  вихователь  Ніколаєвсюка  Г. Т. Створювали настрій свята і оформлені національні куточки, і плакати-привітання зі святом усім дошкільникам закладу. Народна мудрість говорить: «Мова вмирає не тоді, коли її не вчать інші, а тоді, коли нею перестають говорити ті , хто її знає». Бажаємо всім зберігати свою власну культурну самобутність та невичерпне розмаїття українського слова.                                      

                                                                                                            Методист ДНЗ
Величко М. В.

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень