A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ з питань освіти, молоді і спорту Золочівської міської ради Золочівського району Львівської області

Збережемо ліс!

Дата: 15.04.2019 11:28
Кількість переглядів: 315

Важливі питання стосовно збереження лісу обговорювали учні Золочівської ЗОШ І-ІІІ ст. №4 впродовж 9-11 квітня 2019 року.

Проблема збереження лісу та його багатств стоїть сьогодні в ряді найважливіших екологічних завдань для всіх країн світу. Щороку, 21 березня, в усьому світі відзначають Міжнародний день лісу або Всесвітній день захисту лісів. 21 квітня – День довкілля, 22 – День Землі. Основним завданням усіх цих днів є привернення уваги жителів планети до проблеми збереження лісів, інформування про значимість лісових екосистем, їх дійсний стан, основні заходи їх захисту і відновлення. У більшості країн проводять різноманітні акції і заходи, спрямовані на захист лісів і зелених насаджень: інформаційні заходи, конкурси, виставки, кампанії з висадки дерев і різні флешмоби.

Зараз площа лісів на планеті становить близько 38 млн. км кв. (це третина площі суші). Проте, з кожним днем їх площа скорочується. Кожну секунду Земля втрачає більше як 1,5 га незайманого лісу. Насамперед, це пов’язано зі зростанням кількості населення планети і перетворенням лісових територій для різних людських потреб. За останні 10 тисяч років людина знищила 26 млн. кв. км лісів. Поряд з тим, дерева гинуть від пожеж, незаконної вирубки, природних катастроф, хвороб тощо. На жаль, катастрофічною є ситуація в Українських Карпатах, звідки незаконно вивозять цінні породи дерев, багаторічні дуби закордон. Збагачуючись, люди не задумуються, якої шкоди завдають рослинному й тваринному світу, місцевим мешканцям. Ліси – це «зелені легені» нашої планети, що наповнюють атмосферу киснем, затримують шкідливі гази та пил. Ліс – домівка для багатьох організмів. А про екосистемі послуги лісу взагалі мало хто здогадуються: ліси запобігають повеням, посухам, протидіють ерозіям і зсувам ґрунту, ліси ведуть запеклу боротьбу зі шкідниками, охолоджують міста, очищують повітря і допомагають у боротьбі зі збудниками хвороб.

Усі ці важливі питання обговорювали учні Золочівської ЗОШ І-ІІІ ст. №4 протягом 9-11 квітня 2019 року. Проведено відео-лекторії для учнів 7–11 класів, до уваги запропоновано науково-популярні фільми та відео-сюжети про збереження лісів та лісове господарство. Зокрема, відео-сюжет про Українські Карпати «Врятуй дерева, збережи життя!», GreenVideo «Хто нищить ліси України?», «Екскурсія розсадником ДП «Золочівський лісгосп»» та інші.

Учні засвоїли важливість дотримання правил поведінки в лісі, зокрема не ламати гілля, кущі, дерева, не руйнувати пташині гнізда, правила поведінки з вогнем, не руйнувати мурашників, не залишати сміття тощо. Діти зрозуміли значення потреби у лісових насадженнях, боротьби із незаконною вирубкою лісів, особливо в Україні, а також значимість вислову «Ліс – «зелені легені» планети!»

 Отож, допомагайте лісам – і вони відплатять сторицею!

Соціальний педагог
Наталія Великанич



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень