A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ з питань освіти, молоді і спорту Золочівської міської ради Золочівського району Львівської області

101 річниця Крут

Дата: 04.02.2019 11:27
Кількість переглядів: 90

28 січня 2019 року у Підгайчиківській ЗОШ І-ІІ ступенів на шкільній лінійці вчитель історії Сенчакович Андрій Миколайович розповів про 300 українських спартанців, які дали урок мужності для народу, зупинивши в полі 5-ти тисячну московсько-більшовицьку армію, яка сунула на Київ.

Цей бій тривав 5 годин між 4-тисячним підрозділом російської Червоної гвардії під проводом есера Михайла Муравйова та загоном із київських курсантів і козаків «Вільного козацтва», що загалом нараховував близько чотирьох сотень вояків.

У бою під Крутами оборонці української державності виконали наказ командування і зупинили стрімкий наступ ворога. Ця затримка ворога дала змогу українській делегації укласти Берестейський мирний договір, який врятував молоду українську державність.

Вчитель звернувся до учнів такими словами: «Ви є свідками тих воєнних дій, які відбуваються на Сході нашої держави». Ці бойові дії часто називають другими Крутами тому що, протести, які відбувалися у формі мітингів, демонстрацій, студентських страйків та силова протидія протестам з боку влади призвели до відкритого силового протистояння, яке надалі переросло у Революцію гідності. Це була реакція студентства на рішення Кабінету Міністрів України про призупинення процесу підготування до підписання Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом.

 

 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень