A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ з питань освіти, молоді і спорту Золочівської міської ради Золочівського району Львівської області

Мово, веселим струмочком дзвени!

Дата: 13.11.2019 11:23
Кількість переглядів: 92

Уже традиційно у перші тижні листопада у Заставненському НВК  урочисто проходить тиждень української мови, приурочений до Дня української писемності та мови, який всі українці світу відзначають 9 листопада.

Найрізноманітніші заходи з нагоди Дня писемності тривали упродовж тижня. Це і конкурси, виставки, квести,  і просто змагання, а також цікаві уроки про скарби рідного слова, тематичні лінійки, класні години.

Учні мали змогу поринути у багатющий світ краси і принад рідної української мови, вшанувати пам'ять видатних діячів нашого народу, завдяки яким вона сьогодні у нас є.

Учнівське самоврядування  разом з педагогом-організатором  провели інформаційну лінійку «Рідна мова чиста, як роса…», на якій розповіли про тернистий шлях нашої мови, історію її виникнення, читці декламували вірші, акцентуючи увагу на важливості  української мови в сучасному житті. Не обійшлося і без сумної ноти, – учні згадали і сумні події, коли українська мова і писемність заборонялась, закривались школи, бібліотеки, припиняли роботу друкарні. Організатори намагались зацікавити молодших учнів вивчати та берегти рідну мову.  

 Учні ще раз переконалися, що рідна мова – це «мова єднання», братньої любові та поваги, взаємопідтримки й розуміння.


 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень