A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ з питань освіти, молоді і спорту Золочівської міської ради Золочівського району Львівської області

Захоплююча мандрівка у Глиняни

Дата: 25.06.2019 11:21
Кількість переглядів: 94

Літо – пора канікул та активного відпочинку. Найулюбленіша пора, яку завжди з нетерпінням чекають діти. Найдовший період відпочинку, нових вражень, мандрівок, екскурсій і не тільки. Тож продовжуємо пізнавати світ у подорожах.
Нещодавно учні Жуличівської ЗОШ І-ІІ ст. вирушиши на екскурсію у м. Глиняни.

Глинянськими килимами захоплювався цілий світ. Колись на глинянських верстатах працювали п’ять сотень ткачів. Тут було і «Ткацьке товариство» і своя ткацька школа. Про глинянську традицію килимарства краще за всіх знає уродженка міста, професор кафедри художнього текстилю Львівської національної академії мистецтв Зеновія Шульга. Пані Ольга та пані Ірина, її учениці, гостинно зустріли мандрівників біля входу до музею. Вони розповіли школярам історію створення музею і про експонати, які там знаходяться. Та найцікавішим для учнів був майстер-клас із килимарства. Кожен мав можливість спробувати свої сили у цьому ремеслі.

Потім маленькі мандрівники побували у церкві Святого Миколая. Там зараз знаходиться Чудотворний образ Розп’яття Ісуса Христа. Відвідини храму супроводжувались цікавою розповіддю про самовідновлення старовинного розпису на стінах та численні зцілення від важких і невиліковних недуг. Після спільної молитви усі мали можливість доторкнутися до Чудотворної ікони.

Завершилась мандрівка екскурсією на сонячну електростанцію.

Учитель початкових класів
Іванишин Н.В.

 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень