A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ з питань освіти, молоді і спорту Золочівської міської ради Золочівського району Львівської області

Ранній розвиток дітей через гру – їх успішне майбутнє

Дата: 14.03.2019 11:19
Кількість переглядів: 126

13 березня 2019 року, у Золочівському ДНЗ №3 «Сонечко» відбувся колективний перегляд інтегрованого заняття в І молодшій групі «Пригоди веселих цеглинок» за методикою Глена Домана та програмою «Шість цеглинок».

Вихователь Микитюк М.О., в цікавій, ігровій формі, поділилася з присутніми своїм  досвідом роботи з питання раннього розвитку малят: навчанню їх читанню, математики, формуванню енциклопедичних знань за методикою Глена Домана та використання в роботі з дітьми програми розвитку «Шість цеглинок». Педагоги переглянули цікаве, насичене різними видами діяльності заняття з найменшими дошкільниками. Вихователь повела своїх малят у цікаву подорож з кольоровими цеглинками. Під час якої діти виконували різноманітні завдання: розселяли звірят у свої будиночки, закріплювали назви тварин, слухали цікаву казочку, поєднуючи її з кольоротерапією («Ведмедикові сни»); ловили рибок, визначали кількість предметів за допомогою цифрових кружечків; декламували вірші, закріпили вивчені слова за картинками Глена Домана, поєднуючи їх в словосполучення; в піску шукали котиків, з якими разом робили сліди на вологому піску; на квітковій галявині ознайомилися з новим словом «метелик» та закріпили його. Подорожуючи, дошкільнята викладали з лего – цеглинок доріжки: пряму, звивисту, місточок, доріжку, яка веде вгору, тунель, звірят, закріплюючи при цьому кольори, конструктивні знання та уміння. Музичний супровід (музичний керівник Патрик В.Є.) додавав заняттю яскравих барв, а малечі позитивної енергії, радості. Дидактичні ігри («Кольорові цеглинки», «Посели звірят в будиночок», «Склади звіряток»); пісні («Будем весело ми грати і цеглинки розглядати», «Доріжкою з LEGO»), психоемоційна вправа «Сухий дощ»; таночок «Різнокольорові метелики»; музично–ритмічна гра «Пальчик, пальчик, стук, стук, стук», конструктивна діяльність, допомогли малятам краще засвоїти набуті знання. Присутні побачили, як в ході заняття, підвищується комунікативна активність кожної дитини, формується вміння працювати гуртом, відбувається розвиток розумових і інтелектуальних здібностей, підвищується мотивація до читання слів і речень, сенсорних та математичних еталонів, конструктивної діяльності, розвиток мовлення; всесторонній розвиток дітей. Використання LEGO «Шість цеглинок» і методик раннього читання, математики, інтелектуального розвитку по Глену Доману в осучасненому ігровому підході до їх використання, дозволили малятам навчатися граючи.

Педагоги високо оцінили роботу вихователя Микитюк М.О. Відмітили важливість її проведення з дітьми, починаючи з раннього віку. Адже в цей період формується основа подальшого інтелектуального розвитку дитини. Тому розвиток раннього навчання дітей читання, математики, а також технології, завдяки яким, дитина може оволодіти енциклопедичними знаннями, дуже важливі і необхідні при умові, якщо вміло і в ігровій формі надавати розумове навантаження. Тоді дитина  швидше розвиватиметься, збагачуватиметься знаннями. Поєднання навчання з іграми, безпосереднє спілкування з дитиною, контактування її з однолітками дає позитивні результати, які  показали присутнім малюки. Нехай малюк бачить, що вчитися і пізнавати – цікаво і необхідно кожному.

Вихователь – методист
Цоба Л.Н.



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень