A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ з питань освіти, молоді і спорту Золочівської міської ради Золочівського району Львівської області

Перлини рідної мови у ДНЗ №3

Дата: 26.11.2020 11:18
Кількість переглядів: 125

h

Перлини Рідної мови

 

«Колосися житом в полі, піснею в оселі, 
Щоб зростали наші діти мудрі і веселі. 
 Щоб на все життя з тобою ми запам'ятали, 
Як з колиски дорогої мовоньку кохали…».
      

          Мова - це не просто спосіб спілкування, а щось більш значуще. Мова - це всі глибинні пласти духовного життя народу, його історична пам'ять, найцінніше надбання віків, мова - це ще й музика, мелодика, барви буття, сучасна художня інтелектуальна і мислительська діяльність народу. (О.Олесь).

         В Золочівському ДНЗ №3 «Сонечко»,  вихователями старшої групи «Човник» (Муц І.Б., Болюбаш І.Б.) та музичним керівником (Коропатніцькою В.Ю.) було проведено свято "Перлини рідної мови". Повчальним для дітей стала казка – інсценівка «З глибин віків» у виконанні казкарки (помічник вихователя Ребіш Н. Г.) Казкарка розповіла дошкільнятам про творців першої слов'янської абетки, Преподобного Нестора - Літописця та видатних українських поетів та письменників. Цікавим та захоплюючим на святі був мовленнєвий ярмарок, на якому діти ділилися один з одним потішками, забавлянками, скоромовки, лічилки, загадками, прислівями та приказками,  декламували твори видатних українських поетів та письменників.  А ще співали, - співали про небо, про сонце, про маму, співали про рідну Україну, про свої щирі почуття до неї, про свій народ, його гідність, його право на існування, право на майбутнє («Батьківська мова», «Україна моя», «Повішу я колисочку»). Запальні таночки («Парубки зеленоокі», «Вишиті рушники», «Грицю, Грицю до роботи»), вносили український колорит на святі. На завершенням свята дошкільнята виконали флешмоб «Мова єднання!»

             Саме через слово поетичне, пісенне виховуються у дитини любов до рідної мови, рідної землі, художнього слова, повага до батьків, рідного краю – Батьківщини. Віримо, що ніколи "не зів'яне джерело у моєї мови", а малеча збереже любов до рідного слова. Не будьмо байдужими, спілкуймося українською!

Нехай живуть традиції чудові,

Що в Україні нашій збереглись.

І щирість і любов живе у мові

І пісня ллється, як давно й колись…

 

 Вихователь – методист Цоба Л.Н.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень