A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ з питань освіти, молоді і спорту Золочівської міської ради Золочівського району Львівської області

МЕРЦИШОРИ

Дата: 29.03.2019 11:15
Кількість переглядів: 114

У школах – канікули, а в Золочівській районній бібліотеці для дітей – МЕРЦИШОРИ!
Саме такій цікавій та незвичайній темі було присвячене заняття гуртка ЦДЮТ «Творча майстерня "Натхнення" під керівництвом О.А. Литвиненко 27 березня 2019 року.

Бібліотекар І.А. Городиловська познайомила дітей із значенням слова "мерцишор", розповіла їм, де і коли святкують це свято, що воно означає, а також діти переглянули відео з чого можна виготовляти незвичайні весняні подарунки.

Історія цього свята сягає в далеку давнину. Березневий мерцишор – очікуване весняне свято в Болгарії, Румунії, Молдові та на Буковині. З цієї нагоди люди приколюють одне одному на груди “мерцишорчики” – маленьку композицію із червоних і білих ниток. Мерцишор – у перекладі з румунської означає “квітка”. В окремих регіонах Румунії, Молдови та навіть на Буковині дівчата носять мерцішори. Згодом, прикрасу вплітають у коси та носять аж до прильоту лелек чи першого цвітіння дерев. Десь у перших числах квітня, мерцішор чіпляють на фруктове дерево, що росте біля хати. При цьому треба загадати бажання, яке протягом року неодмінно здійсниться.

Діти були у захваті від почутого і побаченого. А потім  юні умільці виготовляли цікаві мерцишори з ниток власноруч з надією на теплу весну, яка трохи забарилася.  

Дякуємо Золочівській районній бібліотеці для дітей за плідну співпрацю та гарну атмосферу, де є бажання та можливість пізнавати і творити.

 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень