A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ з питань освіти, молоді і спорту Золочівської міської ради Золочівського району Львівської області

Зірка дошкілля

Дата: 01.03.2019 11:15
Кількість переглядів: 104

Дай Боже, вчення Русової осягнути
І свічечку добра дитині  дарувати…
Один з освітніх напрямів у Золочівському ДНЗ №3 «Сонечко» спрямований  в інноваційному режимі, який передбачає постійний пошук неординарних форм організації освітнього процесу. Практика роботи з національного розвитку малого українця довела ефективність технологій проектування навчання і виховання  дошкільнят за ідеями С. Русової.


Наш заклад вже 10 років працює, вплітаючи в освітній процес систему національного виховання С. Русової. За цей час, ми прагнули вивчити й переосмислити спадщину  видатного педагога, донести це Вічне, Розумне, Добре до сердець наших маленьких вихованців. Педагоги активно використовують ідеї С. Русової у своїй педагогічній діяльності і доносять їх до своїх малюків. Вихованці закладу добре знають ім’я видатного українського педагога, адже неодноразово відвідували садовий міні – музей С.Русової, а діти старшої групи тут проводять екскурсії для дітей,батьків та гостей. Ми щороку з гордістю і вдячністю вшановуємо С.Русову. Святкування з нагоди дня народження С. Русової  нещодавно відбулось у Золочівському ДНЗ №3 «Сонечко». Захід відбувся під назвою «Шляхами Софії Русової», який  підготували й провели педагоги і вихованці старшої групи.  Ведуча свята (вихователь Болюбаш І.Б.) розповіла присутнім про дитячі роки Софії, зачитала уривки з оповідань написаних великим педагогом для дітей. Усі  разом переглянули фільм «Софіїн день». Діти у віршах та піснях ( «Рідная стежинка», «Зірка дошкілля», «Уклін , тобі, Софіє!»)  прославляли  мудру садівницю, засновницю першого дитячого садка.  На думку С.Ф. Русової, «фольклор – шлях формування духовного світу підростаючого покоління, відродження національного дитячого садка», а тому в цей день діти  співали народні пісні, грали в народні ігри, веселили всіх  примовками, приповідками та потішками («Грицю, Грицю», «Ой, коте, коточку», «Калинонька» та ін.). Побували присутні й у міні – музеї С. Русової, де ознайомились з новими експонатами та дізнались нові сторінки з життя великого педагога. В пам’ять про неї запалили свічку. Для педагогів  та батьків були проведені  педагогічні читання.

З кореня педагогічних ідей С. Русової пішло плодоносне пагіння почуттів любові до батьківської землі, усвідомлене вболівання за її долю, за її майбутнє як незалежної і багатої держави; почуттів, які слід прищеплювати людині з дитячого віку.

                                                                                                                 Вихователь
 Микитюк М.О.

 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень