A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ з питань освіти, молоді і спорту Золочівської міської ради Золочівського району Львівської області

День пам’яті та примирення у Скварявській ЗОШ І-ІІІ ст.

Дата: 10.05.2019 11:06
Кількість переглядів: 123

8 травня в День пам’яті та примирення у Скварявській ЗОШ І-ІІІ ст. пройшла лінійка, присвячена річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Як і мільйони українців, в цей травневий день наші учні згадали сумні роки війни, розповіли присутнім про героїчне минуле нашого народу, хвилиною мовчання вшанували пам’ять тих, хто ціною свого життя зупинив фашистську навалу.

Про нелегкі будні на сході України у сучасні дні, про свої успіхи та невдачі, про тих, хто загинув на полі бою учням розповів земляк, учасник бойових дій 72 бригади, командир відділення Віталій Чорний.

З болем в очах він і розповів школярам, що пережив за час, проведений в зоні АТО. Ретельно підбираючи слова, згадував жахіття цієї нав’язаної нам війни. Із тремтінням у голосі згадував  своїх побратимів, які навічно залишилися лежати у донецькій землі. 

Учні школи радо вітали земляка, поділилися власними думками про події на Сході України, поставили запитання, які їх хвилювали, висловили теплі й щирі побажання молодому бійцю. У свою чергу Віталій -  надав учням відверті відповіді, поділився теплими спогадами, передав частинку своєї енергії, мужності й оптимізму.

У ході зустрічі панувала атмосфера патріотизму і довіри. Школярів надихнув запал юнака, його прагнення захищати Батьківщину і віра в перемогу. Вражені зустріччю, учні школи вирішили активно допомагати бійцям, які захищають свободу, незалежність та територіальну цілісність України.  Це люди сильної волі, міцного характеру, впевнені в собі патріоти України. Саме такими хочеться бачити наших учнів і саме про таку сильну і незалежну Україну мріє кожен із нас. 

Час сплинув непомітно. Майже годину діти, затамувавши подих, слухали розповідь, запитували, спілкувались. Ніхто не залишився байдужим. Школярі та вчителі поставили гостю багато запитань, залюбки потисли руку герою й побажали Божої опіки у справі захисту рідної землі.

Зустріч завершилася обіцянкою нової зустрічі в стінах школи.  

Такі зустрічі допоможуть дітям на прикладі воїнів АТО навчитися шанобливому ставленню до Батьківщини, а також зрозуміти, що Україна  єдина, неподільна і миролюбна держава та відчути гордість за наших захисників Вітчизни



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень