A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ з питань освіти, молоді і спорту Золочівської міської ради Золочівського району Львівської області

Участь у Міжнародній конференції PILGRIM

Дата: 09.04.2019 11:05
Кількість переглядів: 110

06 квітня 2019 року 9 педагогів ( Молева Г.С., Колісник Б.Я., Островська О.Р., Шаваровська Г.О., Лизан І.П., Стельмах О.І., Барабаш Г.В., Маланчук Н.Я., Коротошин Р.П.) Вороняцької  ЗОШ І-ІІІ ступенів взяли участь у Міжнародній конференція PILGRIM, що відбулася у Львівській духовній семінарії Святого Духа на тему “Теорія і практика міжнародної педагогічної мережі Pilgrim”.

Організаторами цієї конференції були: Віденська Вища Церковна Педагогічна Школа (Австрія), Вища аграрна педагогічна школа (Австрія), Освітньо-методичний центр ім. о. Юліана Дзеровича (Львів, Україна), Комісія у справах освіти і виховання УГКЦ (Київ, Україна). Ключовим завданням конференції було представити інший педагогічний, інноваційний досвід для викладання предметів духовно-морального спрямування.

Гості представили міжнародний рух «Пілігрим». Шестеро представників цієї мережі, включно з її засновником професором Йоганом Хішем та дійсним президентом Міхаелем Хольцвайзером, презентували рух PILGRIM для України, розказали про його історію, суть та практичні моменти їхнього педагогічного проекту, який успішно діє в європейській освітній сфері вже понад 15 років.

Ініціатор та директор “Міжнародної освітньої мережі PILGRIM” проф. Йоган Хіш (Johann Hisch) розповів про місію та діяльність мережі, в основі яких лежить розуміння сталого розвитку, тобто поєднання екології, економіки та соціальності в гармонії з духовністю. На цьому і  акцентує в екнцикліці “Laudato Si” Папа Франциск: “Не сприймати світ таким, яким він є, а створювати нові відносини. Коли я до світу отримаю нове сприйняття – зможу по-новому жити і співпрацювати. Ми повинні не тільки діяти, а й служити для світу і бачити світ у таїнстві”. Саме пережита, рефлектована духовність приносить результат. Тому таким важливим є релігійно-етичний філософський етичний вимір для всіх предметів. PILGRIM бачить «Освіту для сталого розвитку і духовність» як зміну парадигми у навчанні, наслідком якої є:

— нове виховання і розвиток особистості;

— самостійна діяльність учнів і вчителів;

— релігійний вимір освіти в різних навчальних предметах;

— інтеграція навчальних тем та предметів;

— інтенсивне поєднання освіти з підвищенням кваліфікації;

— міжпредметні зв'язки та міжкультурний обмін

— релігійний діалог, екуменізм як модель інтеграції та інклюзії в школі як «conviventia» і «confidentia» — співжиття і довіра;

— дослідницькі проекти та ініціативи;

Програма “Пілігрим” виховує дитину як громадянина і християнина.

Під час конференції було також обговорено стан викладання предметів духовно-морального спрямування в Україні, налагодження співпраці з «Пілігрим» і робота над проектами за напрямками: екологічний, благодійно-соціальний, економічний . Цікаво було проведено майстер-класи по створенню проектів з кожного з вищезгаданих напрямів для учасників конференції.  Конференція була для наших вчителів цікавою, дізнались багато нового про освіту Австрії, а також про міжнародний рух «Пілігрим». Сподіваємося в недалекому часі  Вороняцька ЗОШ стане членом міжнародного руху «Пілігрим» і буде реалізовувати програми “Пілігрим” в умовах української освіти. В кінці конференції було вручено сертифікати двом українським школам як членам «Пілігриму» і  галузки винограду як новий початок, що принесе добрі плоди. Також вручено сертифікати  і  символічні подарунки всім учасникам конференції.

Директор школи 
 Р.П. Коротошин

 

 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень