A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ з питань освіти, молоді і спорту Золочівської міської ради Золочівського району Львівської області

14 травня вихованці Золочівської МАН за сприяння Малої академії наук України мали можливість взяти участь у Міжнародній он-лайн конференції по відновлювальній енергетиці.

Дата: 18.05.2020 11:05
Кількість переглядів: 83

14 травня вихованці Золочівської МАН за сприяння Малої академії наук України мали можливість взяти участь у Міжнародній он-лайн конференції по відновлювальній енергетиці.   

 

Співорганізаторами конференції виступили: КПІ ім. Сікорського,  Інститут відновлюваної енергетики НАН України, Польська академія наук в м. Києві,  Варшавський університет технологій, Громадська спілка Енергетична асоціація «Українська воднева рада», МНТЦ вітроенергетики ІВЕ НАН України, Кафедра ЮНЕСКО «Вища технічна освіта, прикладний системний аналіз та інформатика» при КПІ ім. Ігоря Сікорського, ННК «Інститут прикладного системного аналізу», Мала академія наук України.

Учні отримали сучасну інформацію про відновлювальні джерела енергії (ВДЕ) від науковців у доступній і цікавій формі.  Дізнались про те, що відновлювальна енергетика – це одна з тих галузей, які найбільш динамічно розвиваються в провідних країнах світу. Учасники обговорювали  проблеми та перспективи розвитку використання відновлюваних джерел енергії (ВДЕ), електро- і біоенергетичних ресурсів, тепла Землі і теплопостачання країни за рахунок енергії сонця, вітру, гідроенергетичних ресурсів, а також реалізації заходів для енергозбереження та енергоефективності. Нині ці проблеми набувають особливої актуальності, адже отримання енергії від викопних видів палива не лише постійно дорожчає, але й завдає значної шкоди довкіллю, до того ж і запаси горючих корисних копалин швидко вичерпуються. Тому в багатьох країнах світу використання ВДЕ рік у рік зростає. Збільшуються й інвестиції в цю галузь. Лідером щорічних капіталовкладень у цю галузь є Китай. А Німеччина, скажімо, поставила амбітну мету до 2040 року перевести 100% своєї електрогенерації на ВДЕ.

В України плани скромніші, але і в нас, згідно з Енергетичною стратегією України планується частку ВДЕ (включно з гідрогенеруючими потужностями та термальною енергією) у 2035 році довести до 25% у загальному первинному постачанні енергії. А в українській генерації електроенергії цей показник має бути більшим за 25%.

Для юних науковців навіть пасивна участь у конференції Міжнародного рівня є надзвичайно цінним досвідом.

Керівник секції

Л. Городиловська

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень