A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ з питань освіти, молоді і спорту Золочівської міської ради Золочівського району Львівської області

21 лютого у Червоненській ЗОШ І-ІІІст. до Міжнародного дня рідної мови було проведено вечір читання поезії, присвячений 90 – річчю від дня народження Ліни Костенко та 85 – річчю від дня народження В.Симоненка

Дата: 25.02.2020 10:58
Кількість переглядів: 87

21 лютого у Червоненській ЗОШ І-ІІІст. до Міжнародного дня рідної мови було проведено вечір читання поезії, присвячений 90 – річчю від дня народження Ліни Костенко та 85 – річчю від дня народження В.Симоненка.

Багата і милозвучна наша рідна українська мова. Вона – найпрекрасніше диво, скарбниця, в якій зберігається історія нашого народу, його душа, культура.
21 лютого у Червоненській ЗОШ І-ІІІст. до Міжнародного дня рідної мови було проведено вечір читання поезії, присвячений 90 – річчю від дня народження Ліни Костенко та 85 – річчю від дня народження В.Симоненка.
Епіграфом заходу був вірш Л. Костенко «Крила» у виконанні відомих зірок естради, олімпійських чемпіонів…
Із вступним словом звернулася Карплюк О.Я., яка привітала всіх присутніх із святом та розповіла про історію його виникнення. Свій талант, потенціал, любов до рідного слова демонстрували учні 7-9 класів. Поезію Ліни Костенко та Василя Симоненка читали Бораковський Б. (7 клас), Лищишин В. (7 клас), Кізяк О. (7 клас), Мандюк С. (7 клас), Присяжний Р. (7 клас),Шалін М. (7 клас), Болюбаш В. (8 клас), Цьвок Р. (8 клас), Шеремета Х. (8 клас), Вельган В. (9 клас), Вархолик А. (9 клас), Тимченко Х. (9 клас), Задорожна Х. (9 клас), Олексій В. (9 клас), Кізяк А. (9 клас), Костенко В. (9 клас), Лилик В. (9 клас), Вельган Є. (9 клас). Презентації про життя і творчість поетів підготували Дяків С. (9 клас), Гайовська У. (9 клас), Вельган Х. (9 клас), Фірак Х. (9 клас).
Кульмінацією вечора було читання поезії районним призером, переможцем конкурсу у номінації «Поезія», ученицею 9 класу Мартинів Христиною, яка у черговий раз продемонструвала свій талант, любов до поезії, до мистецтва слова.
На завершення учасники приєдналися до виконання української версії DESPACITO «Десь по світу…».
Дирекція школи подякувала учням за творчу працю і змістовно проведений виховний захід, побажала творчих успіхів, натхнення, розуміння глибини і краси художнього слова.
Учитель укр. мови та літератури Карплюк О.Я.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень