A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ з питань освіти, молоді і спорту Золочівської міської ради Золочівського району Львівської області

З 12 березня 2020 року, через пандемію коронавірусу у світі, уряд запровадив карантин в усіх закладах освіти. Міністерство освіти і науки рекомендувало школам проводити заняття дистанційно, дошкільні працівники теж долучились до змін.

Дата: 16.04.2020 10:55
Кількість переглядів: 94

   Щоб підтримувати зв’язок зі своїми вихованцями та їх батьками педагоги ДНЗ №3 вирішили організувати дистанційне навчання дошкільнят закладу.  

 

З 12 березня 2020 року, через пандемію коронавірусу у світі, уряд запровадив карантин в усіх закладах освіти. Міністерство освіти і науки рекомендувало школам проводити заняття дистанційно,  дошкільні працівники теж долучились до змін.

 Щоб підтримувати зв’язок зі своїми вихованцями та їх батьками педагоги ДНЗ №3 вирішили організувати дистанційне навчання дошкільнят закладу. Рішення щодо продовження навчання вихованців на період карантину за дистанційною формою розглядалось педагогічною радою ДНЗ в режимі онлайн. Завідувач ДНЗ Кравчук О.В. націлила педагогів закладу на  нову форму навчання дошкільників. Під час педради було узгоджено напрямки роботи в дистанційному форматі;  обговорено питання організації навчального процесу на дистанційному рівні кожним фаховим спеціалістом і вихователем; надана покрокова інструкція, як співпрацювати з  батьками і вихованцями  в умовах карантину, як організувати самостійну роботу вдома. Згідно з рішенням педради,   було встановлено використання технологій дистанційного навчання у освітньому процесі ДНЗ, визначено основні види  занять, сформульовано шляхи отримання навчальних матеріалів, окреслено методи спілкування між суб’єктами дистанційного навчання та прийнято рішення про забезпечення відео-, аудіо-, графічною та текстовою інформацією дошкільнят.

         Тому, щоб забезпечити вихованцям закладу безперервний розвиток, педагогічний колектив Золочівського ДНЗ №3 «Сонечко»  працює у форматі дистанційного навчання у співпраці з батьками. Педагоги старанно підбирають  щоденні рекомендації для занять вдома. Це вправи та завдання різного виду зайнятості для різних вікових груп, а також ігри та відео для урізноманітнення дозвілля. Розсилка рекомендацій здіснюється на батьківські Viber – чати. Педагоги надсилають завдання з логіки, мовлення, рахування, гімнастики, пальчикового театру, безпеки на дорозі, аплікації, графічного диктанту, проведення дослідів та з інших видів діяльності, згідно програми розвитку дитини дошкільного віку «Українське дошкілля» та БКДО. Дистанційно педагоги  пропонують разом навчитись святково оздоблювати великодній кошик, переглянути різні майстер-класи з писанкарства, гончарства, виконувати комплекси різних фізичних вправ.  Окрім здійснення  освітнього процесу з дітьми, педагоги проходять он-лайн навчання, відвідують вебінари, онлайн конференції, спілкуються, обмінюються досвідом. На сторінках сайту  закладу батьки теж одержують рекомендації від різних фахівців: вихователя – методиста Цоби Л. Н., практичного психолога Щур Н. Я., сестри медичної старшої Бурик О. М., музичного керівника Коропатніцької В. Ю., інструктора з фізкультури Гук М. В. Такий процес є трьохстороннім: дитина - педагоги - батьки й складається з кількох етапів: планування, мотивація і результат.

          Ми отримуємо  десятки різних фото та відео колажів, які ілюструють старанно виконані вправи та завдання дітлахами. І  дякуємо усім небайдужим батькам, що займаються вдома з дітьми: за кожне виконане завдання, за кожне переглянуте відео та консультацію, за кожне надіслане фото. Це не просто  прояв турботи, це справжній доказ безкінечної любові до дитини. Тож навчаймось і працюймо разом. Все буде добре!

         Дистанційне навчання під час карантину в ДНЗ №3 можна переглянути на нашому сайті за посиланням https://dnz3sonechko.wixsite.com/dnz3sonechko/2019-2020

 

 

                                                                                          Вихователь – методист Цоба Л.Н.

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень