A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ з питань освіти, молоді і спорту Золочівської міської ради Золочівського району Львівської області

Еколого-мистецький захід «Стрітенська Свічка»

Дата: 17.02.2020 10:55
Кількість переглядів: 123

Стрітення - завершальне свято різдвяного циклу, головним атрибутом якого є свічка. Палаюча свіча - це видимий знак Христа, Божественного світла, Божої благодаті. Вважається, що Стрітенська свічка з вірою та молитвою є оберегом сімейної злагоди, благополуччя, захистом від стихійних лих, помічником при недугах.
13 лютого 2020 року екоосвітяни НПП «Північне Поділля» разом із працівниками Золочівської районної центральної бібліотеки та отцем Юрієм Галабудою організували та провели для учнів Золочівського ОЗЗСО І-ІІІ ст. №1 еколого-мистецький захід «Стрітенська Свічка».


Учасники заходу мали нагоду дізнатися про історію виникнення Стрітенської свічки, її християнську символіку, про силу стрітенського вогню та вірування, що ним пов'язані.
Свічку з вощини прикрашали натуральними матеріалами. Серед різноманітних варіантів декору обрали традиційний український. В цю роботу діти вклали частинку своїх думок про мир і спокій в кожному домі та у всій нашій країні.
Цей захід припав учням до душі, усі вони пішли додому із прикрашеною Стрітенською свічкою, поглибленими знаннями про свято Стрітення.
Духовність – основа екологічної культури та відповідальності.
 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень