A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ з питань освіти, молоді і спорту Золочівської міської ради Золочівського району Львівської області

Андріївські вечорниці у Золочівському НВК

Дата: 17.12.2019 10:51
Кількість переглядів: 90

З-поміж найбільших зимових свят чи не найвеселішим та найочікуванішим був день Андрія, 13 грудня, коли, за українським звичаєм, сільська молодь збиралася в одній хаті, влаштовуючи там усілякі забави.
Де панує неповторний дух жартів та веселих пісень, де ллється повноводною рікою мелодійна українська пісня, де парубки силою міряються, а дівчата, наче квіточки мліють від задоволення приготування вареничків та вишивання, там проходять зимовими вечорами веселі українські вечорниці!
Тому, 13 грудня, учні старших класів Золочівського НВК "Школа радості"-ДНЗ , мали можливіть взяти участь у цих забавах, повернутися у минуле і на власні очі побачити сільське життя, українські традиції під час вечорниць.


Була створена вистава, актори якої показали, що Андріївські вечорниці без ворожіння існують. Метою вистави, з одного боку, було ще раз показати наскільки цікавими є українські традиції, багатою наша культура, а з іншого - наголосити на важливості "фільтрації" язичницьких звичаїв, які переймаємо від предків.
Дякуємо режисеру і постановнику вистави О.В.Захарчук, М.Д.Чусі - за музичний супровід і гарні, по-справжньому, українські пісні, Г.В.Дьоміні - за хореографічну композицію.
А також учасникам, які блискуче зіграли свої ролі: Анні Шейген, Софії Лип'як, Олександрі Терещук, Юлії Дмитрак, Катерині Берегулі, Дмитру Коменді (учні 7 класу); Вікторії Байовській, Тарасу Ковбасі, Христині Юрченко, Богдану Розхідченку ( учні 8 класу) і Ярославу Вишинському ( учень 9 класу).
Участь у виставі взяли і вчительство: Наталія Яворівська, вчитель образотворчого мистецтва та Соломія Заброцька, педагог - організатор.  

Педагог-організатор 
С.Т.Заброцька



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень