A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ з питань освіти, молоді і спорту Золочівської міської ради Золочівського району Львівської області

Від теорії до практики: члени гуртка «Юні журналісти» відвідали газету «Народне слово» та побували на першій анонсованій події – презентації книги «Собор Бориса Возницького»

Дата: 17.03.2020 10:50
Кількість переглядів: 120

У перший тиждень роботи гуртка «Юні журналісти» його вихованці ознайомилися з історією журналістики, її типами і видами, а також засобами передачі інформації. 

Закріплювали весь вивчений матеріал за допомогою цікавих та розвиваючих ігор. Одним з перших методів журналістики гуртківці освоювали інтерв’ю, адже через спосіб «запитання-відповідь» вони не тільки знайомилися між собою, а й вчились збирати інформацію. Крім цього, діти дізналися про привабливі сторони професії, труднощі цієї спеціальності, а також представили своє бачення того, якими якостями має володіти справжній  журналіст.

Щоб подивитись як насправді працюють журналісти, вихованці гуртка відвідали редакцію газети «Народне слово». Працівники видання радо ділились досвідом та відповідали на запитання дітей. Там вони змогли побачити як журналісти пишуть статті, готують їх до друку та дізнатись багато про газету, яку кожен має в себе вдома. Щоб пізнати весь процес створення номеру газети від моменту написання текстів, їхнього редагування і аж до виходу в світ, діти також відвідали районну друкарню. В ході екскурсії діти побачили де і як друкується газета, перший випуск якої був виданий ще 100 років тому.

Оскільки журналіст повинен завжди стежити за важливими суспільними подіями та перебувати у їх вирі, то юні гуртківці відвідали захід, де мали можливість освоїти навики збирача інформації. 03 березня 2020 року у приміщенні кінотеатру «Галичина» відбувалась презентація книги спогадів «Собор Бориса Возницького». Лариса Разінкова-Возницька розповіла присутнім про героя України Бориса Возницького – шанованого у всьому світі мистецтвознавця, який  все життя присвятив порятунку та збереженню національної культурної спадщини України, все життя «будував собор». Ця зустріч залишила незабутні враження для вихованців, адже для них було важливим дізнатися, що у важкі та непевні для музейника часи, коли його справу намагалися знищити, на захист справи його життя ставали журналісти та громадськість.  

Отже, робота журналіста є відповідальною, справді потрібною та важливою для суспільства. Бо, як писав архієпископ УГКЦ Блаженніший Любомир Гузар: «Журналістика – це більше ніж професія. Журналістика – це не тільки репортерство: піти, побачити й розповісти про те, що відбувається. Журналістика – це свого роду спосіб життя… Вважаю, що бути журналістом – це надзвичайно відповідальна справа, яка вимагає певного способу життя і певного способу мислення, а також жертовності заради громади»

вихованці
гуртка «Юні журналісти»

 

 

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень