A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ з питань освіти, молоді і спорту Золочівської міської ради Золочівського району Львівської області

Цікава подорож у село Гавареччина

Дата: 24.06.2019 10:49
Кількість переглядів: 142

Між Золочевом та Олеськом, посеред лісу заховалося село, де споконвіку, від покоління до покоління, дбайливо передавали таємниці ремесла, а гончарний круг був невід’ємним атрибутом хатнього інтер’єру. Саме туди 18 червня 2019 року і відправилися учні 4 класу Куровицької ЗОШ І-ІІІ ст. з класним керівником Галятовькою Н.Б. та батьками.

Розпочалась мандрівка з відвідин майстерні митця-гончаря у славнозвісному селі Гавареччина, де школярі дізналися багато цікавого про гончарство та гаварецьку кераміку. Також митець-гончар провів для юних мандрівників майстер-клас з виготовлення глиняних виробів, під час якого кожен школяр мав нагоду за гончарним кругом власноруч виготовити керамічний виріб. А також учні познайомились з майстринею яка робила ляльки мотанки  і мали змогу виготовити з ниток «Птаха щастя».
Завершилась мандрівка для  школярів відвідинами Святогірського монахського скиту Покладання ризи Пресвятої Богородиці ПЦУ, що величаво розкинувся на самій вершині Святої Гори, яка належить до заповідних ділянок НПП «Північне Поділля».



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень