A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ з питань освіти, молоді і спорту Золочівської міської ради Золочівського району Львівської області

23 квітня – Всесвітній день Книги й авторського права

Дата: 24.04.2019 10:46
Кількість переглядів: 88

Книга – джерело знань, освіченості й ерудиції – про це знають навіть наймолодші читачі. Водночас вона виступає чудовим засобом самовиражєення, просвіти та комунікації для свого автора. Мабуть, саме тому ООН у далекому 1995 році започаткувала традицію святкувати Всесвітній день Книги й авторського права. Навіть дату вибрали не випадково, адже саме цього дня помер Мігель де Сервантес, автор славнозвісного «Хитромудрого ідальго Дона Кіхота з Ламанчі».

Зрозуміло, що популяризацію книг і читання не можна звести до одного дня в році, проте саме 23 квітня щорічно відбувається багато заходів, які привертають увагу до книжкової справи. Зокрема, проголошення Всесвітньої столиці книги, проводять виставки, громадські читання, симпозіуми, присвячені проблемам захисту інтелектуальної власності та книговидання.

В усьому світі цього дня купують, дарують і читають книжки. До речі, на батьківщині М. Сервантеса цю дату святкують конкурсом – безперервним читанням «Дона Кіхота». Читці змінюють один одного протягом 48 годин.

Писемність завжди була головним чинником у культурі кожного народу, рушієм його духовного розвитку, тісно поєднувала покоління, передаючи мудрість пращурів дітям.

Принагідно хочемо привітати всіх письменників, видавців і бібліотекарів із чудовим святом! А всім читачам бажаємо нових відкриттів і захоплюючих мандрівок у книжковий світ!

Зав. бібліотеки
Золочівського ОЗЗСО І-ІІІ ст. №2
ім. М. Шашкевича
О.В. Тихонька


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень