A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ з питань освіти, молоді і спорту Золочівської міської ради Золочівського району Львівської області

Святкування шевченківських днів під назвою «Шевченко завжди буде жити серед нас!»

Дата: 17.03.2020 10:45
Кількість переглядів: 413

В Золочівському ДНЗ 3 «Сонечко» відбулось святкування шевченківських днів під назвою «Шевченко завжди буде жити серед нас!».  

Велика духовна сила шевченківських творів є невичерпаним джерелом у вихованні нових національно свідомих поколінь української молоді, починаючи  з дошкільних років.

            Ведучі свята Лабаз Л. Я., Двірник М. П. та вихованці старшої групи «Човник» за  допомогою  електронного журналу «Тарас Шевченко – сонце України!» ознайомили  присутніх з чудовою поезією, творчістю , особистістю великого українського поета, геніального митця - новатора, найвидатнішого майстра живопису і графіки минулих століть Тараса Григоровича Шевченка. Діти з натхненням декламували вірші («Встала весна», «Мені тринадцятий минало», «Тече вода із – за гаю», «Світає… Край неба палає» та ін.), співали пісні («Садок вишневий», «Зацвіла в долині», «Вже минуло два століття»), виконали музично – хореографічну композицію з квітами «Квіти, Тарасу». Дуже чуттєво линули поетичні рядки  й з вуст музичного керівника Коропатніцької В.Ю., зачаровуючи усіх присутніх невмирущою поезією  великого Кобзаря. До уваги глядачів була  представлена виставка художніх робіт за  творами видатного українського поета - митця, які були намальовані вихованцями разом з батьками. Дуже приємно зазначити, що такий захід відбувся при безпосередній участі та підтримці батьків  та рідних  дошкільнят (батьки  Масник С., мама Почонтика З., сестра Курпіти В.), які брали активну участь у святкуванні, граючи епізодичні сценки з життя Т. Г. Шевченка та декламуючи його поетичні рядки творів («На панщині пшеницю жала», «Заповіт», «Катерина»).

           Тож нехай ім’я Тараса Шевченка  буде  символом духовного здоров’я, художньої сили народу, його краси і мужності, лицарських чеснот. А його слово  входить у наші серця від народження та передається із покоління в покоління, оберігаючи  виразність обличчя і  характеру істинного українця. Минають роки, стираються  написи на камені, але Шевченкове слово житиме вічно, в цьому ми присягаємо…..

                                                                                         Вихователь Болюбаш І.Б.

 

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень