A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ з питань освіти, молоді і спорту Золочівської міської ради Золочівського району Львівської області

Відзначення Міжнародного Дня рідної мови у Жуківській ЗОШ І-ІІ ст.

Дата: 01.03.2019 10:21
Кількість переглядів: 93

З метою поглиблення  знань  учнів про історію розвитку української мови, її значення в житті людини, про роль зошита в навчанні, важливість грамотного та охайного  їх ведення; розвитку  пізнавальних інтересів  та творчих здібностей учнів, їх ініціативності; виховання любові до навчання, поваги  до народу, його історії, до рідної української мови учнями 5-9 класів й спільними зусиллями  вчителя-словесника Марії Рибки та бібліотекаря сільської бібліотеки  Мирослави Лилик проведено гарне свято «Ти моя чудова, прадідівська рідна мова».

Цікаві історичні факти із розвитку української мови розказали  дев’ятикласники, вихованці літературно-краєзнавчого гуртка Іван Довгий та Ярина Рибка. Присутні насолоджувалися поетичним словом юного декламатора, переможця районного конкурсу Романа Григоровича, яке хвилювало, плекало високі почуття і так велично звучало з його уст: «Розливайся, рідне слово, по всій Україні!». Піднесено та урочисто прозвучала «Пісня про мову». А як зворушливо, з наївною дитячою майстерністю,  інсценізували п’ятикласники твір Марійки Підгірянки «У чужому пір’ю». Роль Квітів виконували Ірина і Василина Миськів та дзвіночка - Юрій Гриневич. Синичками були: Діана Звір і Тетяна Колюбінська. Нічкою – Василина Гриневич, а Вітриком – Вадим Процак. Усі пробачили провину блукаючій Синичці й  радо прийняли її  в свою долину, наголошуючи, що «радість, щастя, рідна мова – лиш в ріднім краю». Скільки творчості, фантазії проявили діти і батьки в оформленні декорації, підбиранні костюмів! Свято доповнили гумористичні смішинки - веселинки із шкільного життя та виставка зошитів з української мови.  Слід відзначити, що Подяку призера конкурсу «Мій зошит з української мови - найкращий» отримав учень 9 класу Іван Довгий.  Подяки за старанне ведення зошитів з української мови – дев’ятикласниця Ярина Рибка, учениця 8 класу Мар’яна Колюбінська та п’ятикласники Діана Звір і Тетяна Колюбінська.  Подякою за зайняте ІІ місце у районному конкурсі читців поезії П. Куліша, присвяченого Міжнародному Дню  рідної мови, нагороджений Роман Григорович.

Свято залишило багато позитивних емоцій та переконань, що кожному потрібні глибокі знання з мови, кожен повинен вболівати за культуру мовлення  та виробляти навички умілого володіння  рідним словом.

 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень