A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ з питань освіти, молоді і спорту Золочівської міської ради Золочівського району Львівської області

Відзначення Міжнародного Дня рідної мови у Жуківській ЗОШ І-ІІ ст.

Дата: 01.03.2019 10:21
Кількість переглядів: 125

З метою поглиблення  знань  учнів про історію розвитку української мови, її значення в житті людини, про роль зошита в навчанні, важливість грамотного та охайного  їх ведення; розвитку  пізнавальних інтересів  та творчих здібностей учнів, їх ініціативності; виховання любові до навчання, поваги  до народу, його історії, до рідної української мови учнями 5-9 класів й спільними зусиллями  вчителя-словесника Марії Рибки та бібліотекаря сільської бібліотеки  Мирослави Лилик проведено гарне свято «Ти моя чудова, прадідівська рідна мова».

Фото без опису

Цікаві історичні факти із розвитку української мови розказали  дев’ятикласники, вихованці літературно-краєзнавчого гуртка Іван Довгий та Ярина Рибка. Присутні насолоджувалися поетичним словом юного декламатора, переможця районного конкурсу Романа Григоровича, яке хвилювало, плекало високі почуття і так велично звучало з його уст: «Розливайся, рідне слово, по всій Україні!». Піднесено та урочисто прозвучала «Пісня про мову». А як зворушливо, з наївною дитячою майстерністю,  інсценізували п’ятикласники твір Марійки Підгірянки «У чужому пір’ю». Роль Квітів виконували Ірина і Василина Миськів та дзвіночка - Юрій Гриневич. Синичками були: Діана Звір і Тетяна Колюбінська. Нічкою – Василина Гриневич, а Вітриком – Вадим Процак. Усі пробачили провину блукаючій Синичці й  радо прийняли її  в свою долину, наголошуючи, що «радість, щастя, рідна мова – лиш в ріднім краю». Скільки творчості, фантазії проявили діти і батьки в оформленні декорації, підбиранні костюмів! Свято доповнили гумористичні смішинки - веселинки із шкільного життя та виставка зошитів з української мови.  Слід відзначити, що Подяку призера конкурсу «Мій зошит з української мови - найкращий» отримав учень 9 класу Іван Довгий.  Подяки за старанне ведення зошитів з української мови – дев’ятикласниця Ярина Рибка, учениця 8 класу Мар’яна Колюбінська та п’ятикласники Діана Звір і Тетяна Колюбінська.  Подякою за зайняте ІІ місце у районному конкурсі читців поезії П. Куліша, присвяченого Міжнародному Дню  рідної мови, нагороджений Роман Григорович.

Свято залишило багато позитивних емоцій та переконань, що кожному потрібні глибокі знання з мови, кожен повинен вболівати за культуру мовлення  та виробляти навички умілого володіння  рідним словом.

 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень