A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ з питань освіти, молоді і спорту Золочівської міської ради Золочівського району Львівської області

Відповідно до навчального плану та з метою кращого пізнання обрядів нашого народу вихованці секції української літератури Золочівської МАН, учні 8,9 класів Шпиколоського НВК протягом 27 та 29 квітня опрацювали статтю (osvita.ua) «Особливості сімейної

Дата: 04.05.2020 10:21
Кількість переглядів: 104

Відповідно до навчального плану та з метою кращого пізнання обрядів нашого народу вихованці секції української літератури Золочівської МАН, учні 8,9 класів Шпиколоського НВК протягом 27 та 29 квітня опрацювали статтю (osvita.ua) «Особливості сімейної обрядовості українського народу».    

Відповідно до навчального плану та з метою кращого пізнання обрядів нашого народу вихованці секції української літератури Золочівської МАН, учні 8,9 класів Шпиколоського НВК протягом 27 та 29 квітня опрацювали статтю (osvita.ua) «Особливості сімейної обрядовості українського народу», зосередивши увагу на весільній обрядовості. Саме весілля було однією з найважливіших подій у житті, а традиційний “весiльний” ритуал – чудовим явищем народної культури, яке складалось зі складного комплексу різноманітних елементів.
            Також вихованці із захопленням переглянули (YouTube) запис вистави «Назар Стодоля» у постановці театру імені Марії Заньковецької та   відео весілля на Верховинщині. 
            Учнями проведена цікава індивідуальна дослідницька робота. Вихованцям вдалося записати з уст бабусь старовинний обряд весілля, який побутував у нашій місцевості. Зокрема: сватання, вінкоплетин та випікання короваю. Прийшли до висновку, що деякі елементи звичаїв і обрядів збереглися, але багато вже забуто. Тому надзвичайно важливо вишукувати живих носіїв традиційної обрядовості, переймати їхні знання, щоб вивчити і зберегти для майбутніх поколінь, адже це наше національне надбання. Без минулого немає майбутнього.

 

 
Керівник секції
Марія Рибка

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень