A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ з питань освіти, молоді і спорту Золочівської міської ради Золочівського району Львівської області

День Інформатики у Золочівській ЗОШ І-ІІІ ст. №4

Дата: 07.12.2020 10:21
Кількість переглядів: 132

Учні Золочівської ЗОШ І-ІІІ ст. №4 прийняли участь у святкуванні дня Інформатики.

У цей день учні 11 класу Почонтик Вікторія, Верніцька Тетяна, Івасів Христина та учні 10 класу Зельманович Дарія та Огоновська Христина познайомили учнів 1-5 класів із історією виникнення інформатики. Вони розповіли учням цікаві факти, які пов’язані з інформатикою. Ознайомили школярів з датами, які тісно переплітаються з цією наукою (26 листопада – Всесвітній день інформації, остання неділя січня ми будемо святкувати Міжнародний день БЕЗ Інтернету, 14 лютого – всесвітній день комп’ютерщика, другий вівторок лютого – День безпечного Інтернету). Також учні дізналися про історію виникнення «песика» (равлика)@, історією походження смайлу (19 вересня вважається днем народження «смайлика»).

Також учні школи переглянули відеоролик «Інформаційні технології, комп’ютерне моделювання майбутнього». У цей день була проведена виставка дитячих робіт «Комп’ютер очима дітей».

На завершення відзначу, що Інформатика як наука досить молода і стала необхідною складовою освіти сучасної людини. В Україні перша електронно-обчислювальна машина (ЕОМ)  була створена в 1951 р. у Києві в Інституті електротехніки під керівництвом українського академіка Сергія Лєбедева. Протягом 1961–1969 рр. у Інституті кібернетики були створені й передані в серійне виробництво такі ЕОМ, як «Дніпро» (1961), «Промінь» (1963), «Мир-1» (1965), «Мир-2», «Мир-3» (1969). Ці розробки не поступалися кращим світовим зразкам того часу у своєму класі, а за деякими архітектурними рішеннями та програмним забезпеченням навіть і випереджали їх.

 

учитель інформатики О.Левкович


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень