A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ з питань освіти, молоді і спорту Золочівської міської ради Золочівського району Львівської області

Акція "16 днів проти насильства " у Підлипецькій ЗОШ

Дата: 18.12.2020 10:04
Кількість переглядів: 130

 

У  Підлипецькій школі  І-ІІ ступенів, акція "16 днів проти насильства "розпочалася класними керівниками з бесіди з учнями 5 – 9 класів на теми « Роз`яснення неповнолітнім їх прав стосовно скоєння відносно них насильства або інших протиправних дій » . «  Роз`яснення відповідальності та жорстокого поводження з однолітками, а також вчинення кримінальних правопорушень проти особистості ».  Проведено бесіду вчителями 1 – 4 класів « Що таке покарання » та проведено методику « Малюнок сім`ї », інтерпретації яких буде здійснено практичним психологом та соціальним педагогом. Година спілкування з практичним психологом та соціальним педагогом  з учнями 5 – 9 класів « Протидії різним формам насилля ». Організовано флешмоб на ватмані з 7 – им класом до якого долучилася і класний керівник. : « Наші долоньки проти насильства ». З учнями 6 – го та 8 – го класів проведено бесіду присвячену вирішенню конфліктів, запобіганню торгівлі людьми та протистоянню насильству над дітьми з боку дорослих. Виготовлено та розповсюджено буклети: « Що таке насилля ». Педагогом – організатором проведено флешмоб та ряд виховних заходів з учнями старших класів: « Діти проти СНІДу ». Практичним психологом проведено анкетування з учнями 7 – 9 класів на виявлення насильства. У 6 класі проведено тренінг практичним психологом та асистентом вчителя на тему: « Булінг – підліткове насильство в школі ». Учні 7 – го класу були учасниками тренінгу: « Поняття насилля, його види та прояви. Подолання стереотипів і формування правил безпечної поведінки », психолог повідомила, що насильство це не тільки бійки, а й звичайна штовханина, прізвиська, глузування, все, що порушує права іншого, принижує його гідність.
       Учням старших класів роздано конверти на яких вони здійснювали малюнки адресовані батькам на тему: « Сім`я – простір без насилля », в конвертах містилися роздруківки – пам`ятки « Батьківські міфи та істини », які були передані дітьми батькам з метою нагадати, що сімейне спілкування – запорука доброго настрою та душевного спокою, щоб батьки розуміли, що ніде люди не ранять так боляче як вдома.
            На завершення 9 грудня 2020 року була організова зустріч із працівниками правоохоронних органів та з працівниками Золочівського центру соціальних служб для сім ї, дітей та молоді. Участь у бесіді взяли учні 5 – 9 класів, з якими проведено інформаційно – просвітницьку бесіду щодо попередження насильства в сім ї, сексуального насильства та булінгу в учнівському середовищі. Діти ознайомлені про свої права та обов` язки відповідно до своєї вікової категорії.
 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень