A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ з питань освіти, молоді і спорту Золочівської міської ради Золочівського району Львівської області

Недоспівана пісня Володимира Івасюка

Дата: 07.03.2019 09:45
Кількість переглядів: 104

Четверте березня. У цей день 70 років тому народився видатний український композитор, поет-пісняр, творець української музики Володимир Івасюк.
В цей день у Скварявській ЗОШ І-ІІІ ст. відбувся захід «Недоспівана пісня», присвячений життєвому та творчому шляху Володимира Івасюка – одного з перших творців української музики.

Учні 10 класу (Стецик Р., Шургот Т., Дупелич Н., Ступницький В., Доліновська Л., Погончук В., Дупелич С., Шургот Ю, Турчин П.) поєднали відеозапис пісень «Жовтий лист», «А на нашій вулиці розцвіли каштани» з сторінками біографії композитора.

У виконанні учнів прозвучали відомі всім пісні «Червона рута», «Водограй», «Я піду в далекі гори», яка була першою з тих, що згодом принесли славу не тільки молодому композитору, а й усій українській музиці. Закінчився виступ піснею «Пісня буде поміж нас».

Володимир Івасюк належить до тих небагатьох безмежно обдарованих Богом особистостей, присутність яких в українській культурі не вимірюється і не обмежується їхнім життям чи смертю. Він прожив лише тридцять років. Але ті роки були напрочуд змістовні, осяяні мрією про добро і красу на землі. У житті він мав щастя від творчості і від того, що зла нікому не чинив, нікому не заздрив і невтомно працював для своєї доби і рідного народу. Ну, а пісня? Його пісня Є І БУДЕ ПОМІЖ НАС!     



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень