A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ з питань освіти, молоді і спорту Золочівської міської ради Золочівського району Львівської області

У п’ятницю, 21 лютого 2020 року, учні та вчителі Новоселищної ЗОШ І-ІІст. долучилися до відзначення Міжнародного дня рідної мови.

Дата: 25.02.2020 09:44
Кількість переглядів: 75

  Учні та вчителі Новоселищної ЗОШ І-ІІст. долучилися до відзначення Міжнародного дня рідної мови.

 

Цей день у  навчальному закладі   був насичений різноманітними  заходами: тематична лінійка,мовознавчий турнір,конкурс вірша про мову,брейн-ринг.  Метою цих заходів було поглибити знання учнів про значення мови в розвитку загальної культури людини, актуалізувати окремі знання з української мови. Бо рідна мова для кожної людини є важливим елементом культурної свідомості. Вона накопичує традиції й досвід попередніх поколінь і дозволяє передати їх нащадкам. Мова — це історія народу, його світогляд, інтелектуальний та духовний результат кількатисячолітньої еволюції кожного етносу. Без своєї мови, своєї самобутньої культури немає народу.

        Так учні  1-4 класів. провели інтерактивну гру «Мовознавчий турнір » . Під час якої учні могли позмагатися і визначити , хто має більше знань з рідної мови. Адже хто більше знає  - той перемагає.  Гра пройшла у дружній і теплій атмосфері. Кожен учасник гри отримав нагороду.

       Школярі старших класів  із захопленням та цікавістю розгадували шаради,ребуси,мовні цікавинки. Учасники брейн-рингу пригадали творчість українських письменників. Діти декламували поезії  Л.Українки, Т .Шевченка, Ліни Костенко, В.Симоненка,а також вірші  на патріотичну тематику. Кращі були нагороджені грамотами на шкільному рівні.

      Так наші учасники і вболівальники сьогодні довели, що знання мови і вміння нею користуватися – це шлях до всебічного розвитку людини. Таким чином ,коли вони виростуть ,то стануть гідними громадянами України.

                                       Заступник директора з навчально-виховної роботи Гнатів Н.В.

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень