A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ з питань освіти, молоді і спорту Золочівської міської ради Золочівського району Львівської області

Вчимося мистецтву толерантності у дитячому будинку «Рідний дім»

Дата: 18.11.2020 09:43
Кількість переглядів: 122

«Вчимося мистецтву толерантності»

16 листопада жителі багатьох країн світу відзначали Міжнародний день толерантності або День терпимості. Цього ж дня вихованці дитячого будинку «Рідний дім» під час інтерактивного заняття «Всесвітній день толерантності», підготовленого директором дитячого будинку Тамчук Н.П., та «Ми всі такі різні, але кожен прекрасний по-своєму» – заняття з психологом Мілецькою Н.В. оволодівали головною мудрістю, яка є запорукою  миру і злагоди в сім'ї, колективі та суспільстві.

                Чи завжди ми поважаємо думки, погляди інших? Як треба поважати інших? Чи треба прагнути, щоб інша людина сприйняла ваші погляди? Проявляти нетерпимість чи бути толерант­ним? На такі запитання старшокласники шукали відповіді, виконуючи завдання запропонованих вправ. Під час кейс-завдань аналізували життєві ситуації, набуваючи навички толерантної по­ведінки. І сонце «толерантність» засяяло проміннями з синонімами та рисами толерантності: мудрість, чуйність, доброзичливість, відповідальність, терпимість, взаємоповага, об’єктивність, небайдужість, людяність, взаєморозуміння. терпимість до думок, поведінки та поглядів інших.

                Почуття доброти, поваги один до одного, терпимість до думок, поведінки та поглядів інших, звичку комунікативної культури спілкування та взаєморозуміння треба виховувати  змалку. Діти молодшої групи з практичним психологом переглядали і обговорювали короткометражні мультфільми «Мотузки», «Секрет», «Подарунок», «Тамара», вчилися почути і зрозуміти один одного, вибачити і бути дружелюбними, не робити іншим такого, чого б ти не хотів для себе. А сонечко дитячих рук передало тепло іскорки доброзичливості і прийнятності кожного такими якими  є.

Вчімося  мистецтву толерантності – мистецтву жити в світі несхожих людей та ідей.

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень