A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ з питань освіти, молоді і спорту Золочівської міської ради Золочівського району Львівської області

Наука змінює світ

Дата: 21.02.2020 09:41
Кількість переглядів: 232

20 лютого 2020 року старшокласники міста Золочева мали змогу взяти участь у виїзному лекторії «Еволюція матеріалів», який проходив в приміщенні Золочівського ОЗЗСО І-ІІІ ст. № 2 ім. М. Шашкевича. Лекторій організований Національним центром «Мала академія наук України» у рамках проєкту Всеукраїнська наукова мобільна студія.

Партнером заходу є Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського».

Проєкт покликаний формувати інтерес та мотивацію до наукової діяльності в учнівському середовищі, підвищувати престиж наукових знань і наукової творчості, допомагати обдарованій учнівській молоді у професійній орієнтації в галузі технічних наук.

Як розумні матеріали впливають на наше життя? Як скоро ми створимо акумулятор, який заряджається за кілька хвилин, а не годин? Smart одяг, який може вимірювати тиск і температуру нашого тіла та напряму передавати цю інформацію лікареві? Як комп’ютерна молекула повністю імітує живий організм? Де ще можна використовувати нові матеріали і як це вплине на нашу поведінку та звички?

На ці та багато інших запитань учні отримали відповідь від доктора технічних наук, професора, член-кореспондента Національної академії наук України Петра Івановича Лободи.

Корисною для випускників була інформація про створення вже у червні цього року при Національному технічному університеті України Інституту матеріалознавства, який буде готувати фахівців по створенню нових надсучасних матеріалів для машинобудування, електроніки, військово-промислового комплексу, аерокосмічної галузі, атомної енергетики, медицини.

Також перед учнями виступила Пещеріна Тетяна Вікторівна, заступник директора з навчально-виховної роботи Національного Центру «Мала академія наук України», яка розповіла про перспективні напрямки діяльності Національного центру «Мала академія наук України», запросила вчителів та керівників секцій Золочівської Малої академії наук учнівської молоді до співпраці.

 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень