A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ з питань освіти, молоді і спорту Золочівської міської ради Золочівського району Львівської області

Дружня сім’я – щаслива дитина!

Дата: 21.05.2019 09:35
Кількість переглядів: 214

Родина і дошкільний заклад - два суспільні інститути, які закладають у малюкові фундамент майбутнього патріота своєї держави. У них одна мета: виховати здорову, соціально адаптовану, усебічно розвинену дитину; навчити її правильно діяти, міркувати, пізнавати навколишній світ. Як створити для дитини той єдиний освітній простір, залучивши батьків? Як зацікавити батьків спільною роботою?
У Золочівському ДНЗ №3 «Сонечко» відбулося тепле родинне свято «Дружня сім’я – щаслива дитина!».

Воно об’єднало представників трьох поколінь: діти, батьки, бабусі і дідусі. Сімейна атмосфера дозволила усім присутнім відпочити, насолодитися виступами дітей та їх рідних. Вихователі середньої групи Лабаз Л. Я. та  Двірник М. О. запросили до участі родини своїх вихованців. Зворушлива і невимушена атмосфера свята сприяла щирій участі родин. На свято завітала Катерина Осадча, (Лабаз Л. Я.), яка хотіла дізнатися хто у сім’ї є головний. Батькам було цікаво переглянути відео посилання від дітей, в яких вони висловлювались про те, хто ж головніший є у їхній сім’ї. Юні таланти порадували дорослих чудовими номерами, які вразили своєю майстерністю та художнім смаком. Кожне слово, кожен вірш, які промовили маленькі артисти звучали у цей день дуже щиро, бо були звернені до найулюбленіших, до тих, хто недосипав, заколисуючи їх, хто хвилювався  за їх поранений  пальчик, хто радів їх найменшій перемозі. На святі малеча, в ігровій формі, вчилася шанувати родину: як треба ставитися до мами і до тата,  шанувати бабусю, дідуся – цього потрібно вчитися  змалечку. Діти подарували присутнім незабутні хвилини щастя та радості у чудових піснях та танцювальних номерах. У таночках: «Йде весна» -  закликали  весну; лисички та зайченята  - танцювали рок – н – рол; а   козенята виконали парний танець «Дружні малята». Творчу атмосферу родинного свята вдало доповнили батьки вихованців, демонструючи свої акторські таланти: танцювали «Танго», «Рок – н - рол»; інсценували фрагменти з сімейного життя: «Життя самотньої зайчихи» (мама - Почонтик Л. І.), «Бізнесове лисяче життя» (тато - Данилишин В. І., мама – вихователь Болюбаш І. Б. ), «Мама коза на Багамах» (тато – Козюк С. П., мама – Чикайло А. О.). Під вмілим керівництвом музичних керівників закладу  учасники свята показали свої здібності, талант та артистичність.  Спільними зусиллями педагогів, батьків та дітей було прославлено велич родини, засади, на яких виховуються дошкільнята: материнська любов, батьківська наука, бабусина молитва, дідусева мудрість. Діти дарували слова подяки мамам, татусям, бабусям та дідусям за любов, тепло та доброту. Приємно, що під час заходу родини, отримавши позитивні емоції та гарний настрій, ще раз переконались: щасливі миті близьким людям варто дарувати щодня. 

Свято пройшло на одному диханні, зблизило й об'єднало всі присутні родини в одну велику сім'ю. Подібні родинні свята сприяють зміцненню не лише сімейних стосунків, а й тісній, по-справжньому родинній, взаємодії сім'ї та закладу дошкільної освіти, сприяють духовному зближенню між родинами, і залишають незабутній, позитивний відбиток в душах батьків та дітей протягом всього життя.

Спільна участь родини у таких заходах сприяє формуванню у дітей почуття гордості за свою родину. Всі присутні переконалися, що взаємна любов і підтримка між членами родини, тепло сімейних стосунків – це саме ті чинники, що сприяють вихованню дитини життєрадісною, доброзичливою і впевненою у собі особистістю. 

Родино, дорога родино!
Що може бути краще в світі цім?
Чим більше дорожить людина
За батьківський і материнський дім?
Де можна більше зачерпнуть любові?
Де взяти більше доброти?
Як в материнськім ніжнім слові,
Як з батька щедрої руки!
Отож, зібралися ми нині
На святі нашім гомінкім,
Щоб поклонитись УКРАЇНІ
І побажати щастя всім!

                                                                                        Вихователь – методист
Цоба Л.Н.



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень