A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ з питань освіти, молоді і спорту Золочівської міської ради Золочівського району Львівської області

Мова - це душі основа!

Дата: 11.11.2019 09:33
Кількість переглядів: 122

 "Я ще можу не противитись, коли ображають мене як людину, але коли ображають мій народ, мою мову, мою культуру, як же я можу не реагувати на це?" - сказав Михайло Коцюбинський.
Мова є душею нації, у її глибинах зародилося все, чим може гордитися наш народ. Як море починається з річки, так українське слово – з писемності. Наше слово набирало сили на пергаментах Нестора Літописця, шліфувалося у творах Григорія Сковороди, поглиблювалось під пером Івана Котляревського, удосконалювалося Тарасом Шевченком, Лесею Українкою, Іваном Франком… Тому наш громадянський обов’язок – не занедбувати, а відроджувати й розвивати рідну мову - цей генетичний код нації, духовну основу українського народу.


З метою відзначення Дня української писемності та мови в ОЗЗСО І-ІІІ ступенів №1 відбулась низка заходів: учні 9-А класу (учитель Горшинська О.Я.) провели мовно-літературний вісник «Етапи розвитку письма»; п’ятикласники взяли участь у квесті «Рідна мова чиста, як роса», який підготували вчитель української мови та літератури Дубно Л.А. і класний керівник 7-Г класу Ясіновська М.Ф.; Хахула О.Т. презентувала учням 6-9 класів відеоскрайбінг «Пишімо та наголошуймо правильно», розповіла про Нестора Літописця, братів Кирила та Мефодія, продемонструвавши мультимедійні слайди; школярі побували в ролі редакторів, долучилися до «аукціону фразеологізмів», склали «мозаїку висловів», виконали гімн мові. Закінчилось святкування Дня української писемності та мови написанням диктанту національної єдності та напутніми словами директора школи Пилипчук О.М., яка закликала популяризувати українську мову в усіх сферах суспільного життя, розвивати й удосконалювати її, бо наше рідне слово – це душі основа.

Оксана Хахула



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень