A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ з питань освіти, молоді і спорту Золочівської міської ради Золочівського району Львівської області

Учні Скварявської ЗОШ І-ІІІ ст. взяли участь у заходах, щодо збереження первоцвітів

Дата: 28.03.2019 09:27
Кількість переглядів: 136

З настанням перших  сонячних днів у лісах з’являються перші весняні квіти. Вони не тільки радують людей, а й наповнюють своїм нектаром, годують пилкою і насінням мешканців лісу,  лікують їх і нас. Але всі вони потребують нашого захисту. Тому кожен з нас повинен дбати про збереження зникаючих видів флори. Масовий збір первоцвітів зменшує чисельність їх  популяції.
Кожної весни у Скварявській ЗОШ І-ІІІ ст. намагаються пробудити екологічну свідомість українців і привернути увагу до проблеми збереження первоцвітів. Ця весна не виняток. З 18 по 22 березня учні Скварявської ЗОШ І-ІІІ ст. взяли участь у заходах, щодо збереження первоцвітів.

Діти із задоволенням переглянули презентацію «Первоцвіти України» та відеоролик про первоцвіти. Дізналися про адміністративну відповідальність за продаж і купівлю перших весняних квітів, визначили головні правила їх збереження. Учні 5-8 класів виготовили інформаційно-агітаційні листівки у яких закликали берегти первоцвіти. З п’ятикласниками проведено тематичну вікторину «Подорож у країну первоцвітів».

Потрібно навчити дітей відчувати і оберігати цю надзвичайну красу. Розвинути почуття дбайливого господаря своєї землі. Формувати у підростаючого покоління природоохоронні навички, прищепити елементарні поняття екологічної культури. Хотілося б, щоб сучасна молодь запам’ятала слова римського філософа Сенеки: «Жити щасливо і жити в злагоді з природою – одне й те саме».

 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень