A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ з питань освіти, молоді і спорту Золочівської міської ради Золочівського району Львівської області

Первоцвіти просять захисту

Дата: 22.03.2019 09:25
Кількість переглядів: 462

У весни багато прикмет. Одна з них – поява первоцвітів. З приходом теплих весняних днів у наших лісах з’являються ці тендітні первістки оновленої землі. Первоцвіти – безцінний дар природи, перша посмішка весни, прикраса лісів. Їм не страшні ні раптовий сніг, ні люті морози – до примх погоди вони прекрасно пристосувались. Всі ці рослини знаходяться на межі зникнення і занесені до Червоної книги України, тобто за жодних обставин збір їх в природі та торгівля ними заборонені.

Не зривайте первоцвіти,
Помилуйтеся на квіти.
Той, хторобить з них букети,
Знищує життя Планети

Під таким гаслом учні Великовільшаницької ЗОШ І-ІІІ ст. презентували проект «Первоцвіти просять захисту». Кожен учень 5-10 класів долучився до його організації: впродовж двох тижнів працювало шість груп, кожна з яких мала своє завдання.

Учні 5 класу, «Художники», представляли свої малюнки первоцвітів і віршовані рядки про них.

«Науковці»шестикласники ознайомили із справжнім калейдоскопом первоцвітів, розказали про їх місця зростання і необхідність збереження цієї краси в природі. Вони продемонстрували присутнім власноруч виготовлений лепбук «Збережемо первоцвіти».

Група «Народознавці» зібрала перекази, легенди, загадки про ці дивовижні квіти.

Про відповідальність за зривання і продаж червонокнижних рослин розказали «екологи» і показали учням презентацію і листівки про захист первоцвітів.

Цікаву роботу по реалізації проекту провели учні 10 класу, група «Кореспонденти». Вони провели опитування серед жителів міста Золочева, щоб дізнатись, що вони знають про первоцвіти і чи купують букетики підсніжників. На згадку дарували перехожим аплікацію «З первоцвітом у серці». Своїми діями школярі спонукали кожного зробити свій внесок в охорону рідкісних ранньоквітучих рослин. На захисті проекту вони представили презентацію.

При зустрічі з первоцвітами майте шану до цих справді чарівних рослин. Не зривайте оберемки квітів, які згодом бездумно викинете. Краще помилуйтесь ними в природі. Бережіть красу природи, весняні усмішки рідної землі. Вони справді цього варті.

 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень