A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ з питань освіти, молоді і спорту Золочівської міської ради Золочівського району Львівської області

Тематичний тиждень "Я маю право..." у ДНЗ №3 "Сонечко"

Дата: 18.12.2020 09:23
Кількість переглядів: 277

Нехай панує на Землі добро і справедливість

 

У світі всі малята –
і хлопчики й дівчата –
повинні право мати
щасливими зростати…

 

          Діти - це наші послідовники, наше майбутнє: хтось талановитий художник, інший - геніальний винахідник, а третій - справедливий суддя. Як казав Оскар Уайльд: «Кращий спосіб зробити дітей хорошими - це зробити їх щасливими». Такого «щастя» можна цілком досягти, створивши систему норм, які б гарантували права дітям. Ці права трохи ширші, ніж у дорослої людини, в зв'язку з тим, що дитина потребує більшого захисту.  В Золочівському ДНЗ №3 «Сонечко» з 07 - 11.12.2020 року відбувся тематичний тиждень «Я маю право…».

           Протягом тижня педагогами проведено низку занять певної тематики «Я маю право на сімю, любов та піклування», «Я маю право на ігри та відпочинок», «Я маю право на імя та житло», «Я маю право на харчування та медичну допомогу», «Я маю права та обовязки»; бесіди («Правила доброти», «Наші обовязки», «Як я можу допомогти своїм батькам», «Правила чесності»); ігри («Я маю право», «Я не повинен…»,  «Назви лагідно»,  «Назви повне ім’я» , « У пошуках скарбів», «Знай права», «Сонечко веселе - сонечко сумне», «Як тебе звати?»). Вишинська М.О, вихователь середньої групи, познайомила своїх вихованців з правами за допомогою казок. Мельник Н.Б. закріпила знання дітей ІІ молодшої групи про те, що людина – це частина живої природи, яка має потребу у відпочинку, турботі про себе. Двірник М.П. ознайомила вихованців старшої групи з основними правами дитини, навчала дітей осмислювати права і сприяти їх дотриманню. Інструктор з фізкультури Гук М.В. організувала й провела день здоров’я з правовим спрямуванням «Як сніжинки з бурульками потоваришували», діти виконували фізичні вправи, грали в рухливі ігри, закріплюючи знання основних прав – «Право на сім’ю», «Право на ім’я», «Право на захист», «Право на власну думку», «Право на відпочинок» тощо.  Вихователем старших груп «Човник» Муц І.В. разом з музичним керівником Коропатніцькою В.Ю. була проведена літературна розвага «Сонцем зігріті зростають наші діти». Під час розваги казкові персонажі закріпили з дітьми права та обов’язки. Вихователем - методистом Цобою Л.Н. був організований тренінг з педагогами «Правова освіта дошкільнят», оформлений стенд з правового виховання, проведена презентація видань про права людини. Виховання дошкільнят неможливе без активної участі батьків, тому при проведенні тематичного тижня приділялася пильна увага і цьому напрямку роботи. На сайті дошкільного закладу для батьків надано онлайн – інформацію та  консультації («Великі права маленької дитини», «Дотримання прав дитини. Обов’язки батьків. Конвенція ООН про права дитини»). Тиждень правового виховання дав змогу зрозуміти дошкільникам свої права і обов’язки та необхідність їх обов’язкового дотримання.

         І дорослі, і малі громадяни мають знати свої права та обов`язки, щоб уміти захистити себе та не порушувати законів.  Отож, хай кожна наша дитина має право на колиску, сім’ю, привітну долю, вільне і щасливе життя у своїй країні.

 

Вихователь – методист Цоба Л.Н.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень