A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ з питань освіти, молоді і спорту Золочівської міської ради Золочівського району Львівської області

Година спілкування з елементами тренінгу «Моя дитина – першокласник!»

Дата: 20.09.2019 09:23
Кількість переглядів: 95

19 вересня 2019 року у Скарявській ЗОШ І-ІІІ ст., практичним психологом Капітанець І.С., було проведено годину спілкування з елементами тренінгу «Моя дитина – першокласник!».

Метою даного заняття було ознайомити батьків першокласників із можливими проблемами адаптації дітей у перший рік навчання, надати батькам практичні рекомендації щодо сприяння адаптації учнів до навчання у школі, формувати відповідальне ставлення батьків до гармонійного розвитку й виховання дитини, залучати батьків до співпраці зі шкільним психологом.

Під час заняття було визначено основні ознаки шкільної адаптації та дезадаптації, розглянуто психофізіологічні особливості дітей шестирічного віку, проведено анкетування для виявлення дезадаптованих учнів. Також батьки працювали в групах, де, за допомогою засобів арт-терапії, створювали портрет першокласника, внутрішній та зовнішній світ дитини. Батьки із любов’ю та захопленням розповідали про своїх першокласників, спробували побувати у ролі маленьких школярів та активно рухатися. Разом із батьками була визначена роль учителя в адаптаційному періоді учнів, після чого батьки спробували надати свої варіанти допомоги учителю в цей період.

Закінченням зустрічі стало символічне передавання по колу «Свічки миру та любові» і створення дружнього кола підтримки та взаєморозуміння один одного.

 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень